12.9.2022 00:19
M1 Edustus

Miesten edustus voitti LJS:n ja varmisti sarjanousun

Miesten edustusjoukkue kohtasi perjantaina myöhäisillan ottelussa Laaksolahdessa LJS:n eli Laaksolahden jalkapalloseuran. Ottelu päättyi tasaisten vaiheiden jälkeen NuPSin 0-1 vierasvoittoon ja täten sinetöityi edustuksen sarjanousu ensi kaudeksi miesten 3. divisioonaan, vaikka sarjaa on vielä pelaamatta kolme kierrosta. Ottelun ainoasta maalista vastasi toisella puoliajalla Hugo Dahl. Erinomaisen syötön maaliin antoi vasta 16-vuotias Joel Långström.

Miesten vastuuvalmentaja Timo Saari iloitsi hienosta vierasvoitosta ja pitkän kauden jälkeen varmistuneesta sarjanoususta:

"LJS -ottelun lähtökohta oli selkeä. Inkoon luovuttaessa aiemmin samalla viikolla sarjapaikkansa, sarjanousun varmistaminen jo seuraavassa pelissä oli yllättäen mahdollista NuPSille. Voitolla varma ja tasapelillä hyvän maalieron takia käytännössä varma nousu jo nyt takaisin 3. divisioonaan. Pieni takaportti oli myös, että LoPan voittaessa samana iltana alkaneen ottelunsa, nousu olisi mahdollisen tappion kanssa kuitenkin ollut totta. LoPan aloittaessa tuntia aiemmin pelin, oli tärkeää, että tieto pelin kulusta ei kantautuisi pelaajalle ja näin häiritsisi heidän pelaamista. Tietosulku sovittiin taustojen kesken ja samalla kuitenkin pidettiin valmennus tietoisena toisen ottelun etenemisestä. LoPa voitti lopulta ottelun, mutta niin voitti myös NuPS", Saari kertoo.

Minkäläinen ottelu oli kokonaisuudessaan? Tuloksesta päätellen ottelu oli tasainen ja NuPSin puolustus on toiminut jälleen hyvin, kun nolla on pysynyt omassa päässä?

"Kun pelataan noususta ja vastustajalla pakkovoitto säilyttää mahdollisuus nousukarsintoihin oli tiedossa hyvätasoinen ottelu. Uudehko tekonurmi ja kuulas ilta tekivät kentästä erittäin liukkaan ja haastoi pelaajien taitotason sekä huolellisuuden etenkin nopeissa tilanteissa. Ottelun alku oli tarkkaa pelaamista, mutta maalitilanteissa NuPS pääsi selkeästi parempiin paikkoihin, harmittavasti ilman tulosta. Maalintekotilanteisiin johtavat syötöt kaipaavat yhä pientä lisätarkkuutta ja huolellisuutta. Yleisolemus joukkueeltamme oli rauhallinen ja läpi ottelun otteissa paistoi varmaan ottelun hallintaan pyrkivät suoritukset. Vaikka emme aina pidä palloa, tavoite on hallita peliä pakottamalla vastustaja pelaamaan meidän kannaltamme oikeille alueille, joissa maalinteko on vaikeaa ja meidän palloriistot mahdollisuudet suurimmat. Edelliseen otteluun nähden muutama pelaaja ja pelipaikka oli vaihtunut. Ottelussa debytoi myös uusi pelaaja, v. 2006 syntynyt Joel Långström. Peliesitys oli nuoresta iästä huolimatta todella mallikas ja ujostelu oli jätetty pukukoppiin. Mainittakoon, että avauskokoonpanon hyökkäävien viiden pelaajan keski-ikä oli perjantaina 19v, joten tulevaisuus näyttää sen suhteen hyvältä.

Ottelun ainoaksi jäänyt ja nousun kruunannut maali sisälsi sekin paljon upeita elementejä. Långströmin syötöstä laidalta sisään ajanut Hugo Dahl laukaisi varmasti takakulmaan ja teki samalla ensimmäisen maalinsa edustusjoukkueen paidassa. Oli hieno nähdä pienistä ja isommista loukkaantumisista kärsineen Dahlin nostavan kädet ilmaan, siinä oli paljon tunnetta pelissä kaikilla kentällä olleilla. Kun panokset olivat korkealla ja koko joukkue teki töitä yhteiseen päämäärään, loppuvihellys toi ikään kuin sinetin ottelulle. Mitään hätää tai paniikkia ei ollut vaikka kaikki tiesivät ottelun tärkeyden ja nuorille pelaajille tilanne oli uusi. Viimevuonna harjoiteltiin kovalla kädellä aikuistasolla pelaamista ja nyt se palkittiin. Hieno fiilis ja varmasti myös muistiin jäävä tunne yhdessä voittamisesta", Saari analysoi.

Vaikka sarjanousu jo varmistui, on pelejä silti vielä jäljellä niin edustus- kuin reservijoukkueella. Vastuuvalmentaja Saaren mukaan kaikkiin peleihin lähdetään edelleen pelaamaan täysillä:

"Paljon on saatu aikaiseksi, mutta sarjaa lähdetään pelaamaan loppuun sarjanousijan asenteella. LoPan kärkkyessä sarjakakkosen karsijan paikkaa, meidän peleillä on merkitystä myös heille. Pelaamme täysillä, jotta saadaan koko alueen futista ylöspäin. Inkoon luovutuksen takia otteluissa on edustuksen osalta yllättävä parin viikon tauko, mutta reservijoukkue pelaa normaalilla ottelu per viikko tahdilla. Johdamme myös reservijoukkueen kanssa 5. divisioonaa ja myös tätä sarjaa lähdetään voittamaan. Molemmilla joukkueilla on kolme peliä jäljellä ennen kuin tossut voidaan laittaa hetkeksi kuivumaan. Sitä ennen mennään vielä täysillä", Saari päättää.