M1 Edustus

Edustusjoukkue aloitti vuoden voitolla.

Perjantai-iltana pelattiin edustusjoukkueen ensimmäinen harjoitusottelu kun isäntäjoukkue sai vieraakseen GrIFK U23 joukkueen Kauniaisista.

Ensimmäinen puoliaika:

Peli lähti todella vauhdikkaasti liikeelle ja molemmilla joukkueilla olikin yksi laadukas maalintekopaikka jo ensimmäisen 15 minuutin jälkeen. Ensimmäistä maalia odotettiin kuitenkin 20 minuuttia. NuPS:n ylä-alueen prässi toimi. Joel Långström katkoi vieraiden pelinrakentelun haastoi muutaman pelaajan ja pelasi syötön puolustuslinjan selustaan Jyri Kiurulle, joka pelasi kovan syötön maalin eteen liikkuneelle Emil Hakalalle ja tämä liukui lukemiksi 1-0 kotijoukkueelle. Kun pelikello näytti puolituntia kotijoukkue siirtyi 2-0 johtoon. Syvältä omalta kenttäpuoliskolta lähtenyt tilanteenvaihto päätyi lopulta vastustajan maalin kun koko kentän leveyttä hienosti hyödyntänyt kotijoukkue syötti palloa kaistalta toiselle. Maaliinjohtaneen syötön maalin edustalle tarjoili Långström, ja Jyri Kiuru viimeisteli vasemmalla jalalla lähietäisyydeltä lukemiksi 2-0. Edellisestä osumasta ehti kulua vain muutama minuutti kun Niko Vuorela luki peliä erinomaisesti. Vuorela katkaisi vastustajan syötön omalla maalivahdille ja pääsi kuin varkain yksin läpi. Varma maalivahdin ohitus ja peli oli 3-0. GrIFK U23 sai maalitilin auki vain hetki tämän jälkeen. GrIFK U23 hyökkääjän prässi onnistui riistämään pallon ensimmäisellä jaksolla maalissa pelanneelta Eemeli Elomaalta, jonka jälkeen hyökkääjällä oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maalin ja lukemiksi 3-1.

Toinen puoliaika:

Pelikellossa 50 minuuttia kun kotijoukkue lisäsi johtoaan 4-1. Johannes Korhosen kulmapotku tavoitti taka-alueelta Tomi kosken pään, joka jatkoi taitavasti pallon takaisin paremmalle maalintekosektorille Jyri Kiurulle, joka niin ikään jatkoi päällä pallon maalin takakulmaan. Muutama minuutti edellisestä kun Valtteri Olsbon painava laukaus pamahti tolppaan, mutta maalin edustalla laukausta seurannut Jyri Kiuru seurasi hyvin paluu pallon. Harhautti lähimmän puolustajan ja sijoitti pallon varmasti takakulmaan lukemiksi 5-1. Tunnin kohdalla Jesse Tuomisen katko keskialueella käynnisti nopean hyökkäyksen. Tuomisen ja Vuorelan nopea seinäpeli tavoitti Hakalan, joka puolestaan vapautti yhdellä kosketuksella Kiurun läpiajoon. Maalivahti onnistui kuitenkin blokkaamaan Kiurun maalintekoaikeet, mutta pallo pomppi maalivahdin epäonneksi tilanteeseen mukaan nousseen Vuorelan juoksulinjalle, joka pääsi siirtämään pallon tyhjään maalin lukemiksi 6-1. 75minuutin kohdalla vastustajan prässi puri toistamiseen. Kierrätyksen katko ja pallo lopulta ohi toisella puoliajalla NuPS:in maalissa pelanneen Matti Keskisen. Tämä oli ottelun viimeinen maali ja loppulukemat 6-2 NuPS:lle.

Otteluun lähtiessä joukkueella oli 4 tavoitteita, jotka kaikki täyttyivät. Tapa jolla puolustimme toimi mielestäni hyvin ja onnistuimmekin pitämään Granin meidän oman muodon ulkopuolella läpi ottelun. Maalit, jotka päästimme olivat vääriä valintoja pallon kanssa. Nämä väärät valinnat tulivat hyvään paikkaan, koska sarjapeleissä näin ei enään tapahdu. Nämä asiat saamme varmasti kitkettyä nopeallakin aikataululla pois.

Hyökkäyspelaaminen ylä-alueella toimi hyvin, kun ottaa huomioon ettei siihen ole käytetty treenikentällä aikaa juuri ollenkaan. 6 tehtyä maalia kertoo sen, että ainakin maalintekovoimaa löytyy! Toki laadukkaita paikkoja oli varmasti yli 10 joten maaleja oltaisiin voitu tehdä kyllä enemmänkin. Pelin avaaminen toimi ajoittain niinkuin pitikin. En sano, että meillä oli ongelmia päästä prässin taakse, mutta sinne pääseminen olisi voinut olla hieman laadukkaampaa ja helpompaa eri valintojen kautta.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa! Ensi perjantaina päästään pelaaman uudestaan!