12.4.2023 10:53
M1 Edustus

M1 jatkoon Suomen Cupissa, perjantaina seuraavan kierroksen arvonta

Jatkopaikka Sipoosta ja selvä voitto 1-7 lukemin olivat kotiintuomisina viime viikolta kun M1 kaatoi selkeästi paikallisen Sibbo-Vargarnan. Vastuuvalmentaja Joni Saastamoinen oli tyytyväinen ottelun tulokseen ja jatkopaikkaan:

"Kapealla rosterilla olimme liikenteessä, mutta sitäkin laadukkaammalla. Mukana oli avauksen lisäksi vaihdossa 3 + 1mv. Ennen ottelua painotin pelaajille työmoraalia ja halua voittaa, koska altavastaajana pelannut Sipoo haluaisi varmasti myös toisen päänahan korkeamman sarjatason joukkueesta, kun he olivat pudottaneet Halkian Alun (Nelosen jengi). Alku oli tunnustelevaa, mutta 0-1 maali rentoutti ja sen jälkeen ei ollut epäselvää kumpi tulee ottelun voittamaan. Ensimmäisen jakson tulos oli 1-3 ja vastustaja oli pakotettu rikkomaan meidän pelaajia, joista vastustajalle myös ulosajo ennen puoliaikaa. Toinen jakso meille 0-4 ja käytännössä pelattiin vain toiseen päättyyn. Pelattiin hyvä matsi ja toteutimme ottelusuunnitelmaa hyvin koko matsin. Pallollinen pelaaminen oli alussa vähän hidasta, mutta parani n. 20min pelaamisen jälkeen. Meille tuli heikkoja päätöksiä keskialueella, joista tuli menetyksiä, mutta tilanteenvaihtopelaamisemme toimi hyvin ja saimme useita välittömiä riistoja joiden jälkeen teimme usein oikean valinnan. Tästäkin otetaan oppi varmasti mukaan", Saastamoinen analysoi.

Manageri oli yhteenvetona Sipoon iltaan kokonaisuudessaan tyytyväinen ja jakoi vuolaasti kehuja koko joukkueelle. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kierrosta:

"Erityisen tyytyväinen olin maalintekotehokkuudestamme ja alakerran toimintaan. Kovalla prosentilla laitetaan palloa maaliin, joka on hyvä asia! Onnistumisia tuli laajalta rintamalla, nostona kuitenkin Niko Vuorelan hattutemppu, joista Tino Olin oli neljässä maalissa arkkitehtinä! Myös nuori Oliver Helttunen teki jälleen maalin. Oliver on pelannut nyt kahdessa Suomen Cupin ottelussa yhteensä 60 min jalkapalloa ja iskenyt 3 maalia, eli maali joka 20. minuutti. Se on kova saldo 14-vuotiaalle pelaajalle! Alakerta pelasi stabiilisti ja mitään vaarallista ei tapahtunut. Vastustajan maali tuli sivuvaparista, jossa oli selvä merkkausvirhe. Meidän pelinavaaminen toimi hyvin ja päästiin prässin alta todella monipuolisesti pois! Tämän viikon perjantaina 14.4 arvotaan kolmas ottelukierros. Katsotaan kuka tulee vastaan, mutta varmaa on, että tämä ryhmä janoaa jatkopaikkaa myös tulevalta kierrokselta!", Saastamoinen päättää.