3.3.2024 12:28
M1 Edustus

FC Kontu oli tyly vierasjoukkue ottamalla 3–7 voiton

Lauantaina Certos Areenalla pelatussa harjoitusottelussa ei ollut epäselvää paremmasta joukkueesta. Kentällä nähtiin hieman klassiseen tyyliin “isät vastaan pojat” kun vierailijat marssivat 3–7 voittoon. Vierailijat tulivat Nummelaan kovalla kokoonpanolla, mukanaan Kakkosessa kokemusta keränneillä pelaajilla. Tähän NuPS ei pystynyt vastaamaan monen avainpelaajan ollessa sivussa loukkaantumisten ja muiden esteiden johdosta.

Ottelu alkoi Konnun hallinnalla, ja he menivät 0–1 johtoon 12. peliminuutilla kotijoukkueen avustuksella. Johto tuplaantui 35. peliminuutilla hyvän hyökkäyksen päätteeksi.

Toinen puoliaika olikin sitten aikamoista vuoristorataa. Kotijoukkue muutti kokoonpanoaan, ja se tuotti tulosta: oikealla laidalla NuPS vapautti kahdella syötöllä Niko Vuorelan läpiajoon, eikä Vuorela erehtynyt ja kavensi 1–2. Vierasjoukkueen kuitti oli kuitenkin hirmuinen, kun he iskivät kaksi maalia kahteen minuuttiin. Peli repesi pahimmillaan 1–6 lukuihin Konnun hyökkäessä jatkuvasti. Pientä lohtua NuPSille lopussa toi Vuorela illan toisellaan ja erittäin pirteästi toisella jaksolla esiintynyt Viljami Kajeniemi upealla puskullaan loppulukemiksi 3–7.

NuPSin parhaimmistoon kuulunut Lari Lehikoinen kommentoi ottelun jälkeen omaa tekemistään ja että joukkueen on tärkeää mennä eteenpäin:

“Omalta osalta meni hyvin, pystyin kamppailemaan ja luomaan paikkoja oikealla laidalla. Puolustaminen ei ollut toivotulla tasolla ja muutama hyvä paikka missattiin. Vaikka tulos oli karmea, niin ei voi muuta kuin keskittyä tulevaan.”

Päävalmentaja Joni Saastamoinen kommentoi kaksijakoisin ajatuksin:

“Pelin vaade oli kova, ja moni pelaaja ei pystynyt vastaamaan siihen, joka on ymmärrettävää sillä vastus oli hyvä. Taitotaso, kamppaileminen ja yhteiset kokemukset olivat vajaita. Pystyimme hyökkäämään käytännössä vain yhdeltä puolelta, joka ei ole luonnollisesti hyvä asia. Harmittaa niiden pelaajien puolesta, jotka pystyivät vastaamaan pelin vaatimustasoon.”

Positiivisia puolia löytyi niukasti, mutta niitä kuitenkin oli:

“Lari ja Viljami pelasivat oikein hyvin. Molemmat toivat ennakkoluulottomuutta ja tekivät oikeita asioita. Kokeileminen ei mitään maksa, varsinkaan harkkapeleissä. Muutaman kokeilun kohdalla oli hyvä todeta, etteivät ne toimineet.”

Edustuksen seuraavaa harjoitusottelua ei ole sovittu, joukkue keskittyy harjoitteluun. Loukkaantuneet palaavat pikkuhiljaa takaisin harjoituksiin ja osa armeijan harmaista saadaan treenivahvuuteen tulevien viikkojen aikana.

Lopputulos: 3–7 (0-2)

Maalit:

12’ 0–1

35’ 0–2

54’ 1–2 (Niko Vuorela)

55’ 1–3

57’ 1–4

63’ 1–5

68’ 1–6

83’ 2–6 (Niko Vuorela)

85’ 2–7

90+1’ 3–7 (Viljami Kajeniemi)