29.4.2024 13:56
M1 Edustus

NuPSille kauden ensimmäinen voitto - VJS/2 kaatui 0–2

Edustus otti sunnuntaina varhain aamupäivästä kauden ensimmäisen voiton, kun VJS/2 kaatui Myyrmäen stadionilla luvuin 0–2 (0–0). Hyvässä säässä pelatussa ottelussa nähtiin ripaus viime kauden meiningistä, varsinkin toisella puoliajalla peli alkoi rullaamaan paremmin. NuPS on kahden ottelun jälkeen ainoa joukkue, joka on pitänyt maalinsa puhtaana.

Ottelun ensimmäinen jakso ei tarjonnut paikalle tulleelle yleisölle paljoa. NuPS oli hallitsevampi osapuoli, ja loi muutaman paikan, mutta ei onnistunut tekemään kauden ensimmäistä maalia. Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin myös kiistanalainen tilanne, kun paljon iskuja saanut Oliver Helttunen kaadettiin rajusti boksissa, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa rikettä. Puoliajalle mentiin tutuissa numeroissa 0–0.

Toinen jakso alkoi NuPSin osalta hyvin, ja se tuotti tulosta vihdoin myös maalin muodossa. Johannes Korhosen ja Elias Hämäläisen kombinaation jälkeen pallo pomppi boksiin vapaana olleelle Niko Vuorelalle, joka viimeisteli pallon verkon perukoille ajassa 55’. Joukkue tuuletti maalia raivokkaasti, ja se teki varmasti hyvää. NuPS hallitsi toisella puoliajalla palloa, mutta VJS/2 sai muutaman paikan luotua, mutta erinomaista alkukautta pelaava NuPS puolustus ja maalivahti Eemeli Elomaa venyivät huppupelastuksiin. Ottelun lopullinen niitti tuli 90+1’ minuutilla, kun pitkä pallo saavutti NuPSin hyökkääjä Viljami Kajeniemen. Kajeniemi haastoi boksiin ja keskitti hyökkäykseen nousseelle Jabie Sonkolle, joka viimeisteli varmasti. Loppulukemiksi vihellettiin 0–2 ja NuPS tuuletti kauden ensimmäistä voittoa!

Jabie Sonkon lisäaikaosuman tunnelmia. Kuva: Tatu Laukkanen, NuPS Edustus Media.

0–2 maalin tehnyt Sonko kertoi ottelun jälkeen voiton tuntuvan hyvältä:

“Tärkeä voitto, ensimmäinen sellainen. Pelasimme hyvin, ja ansaitsimme voittaa. Nollapeli oli myös tärkeä saada, meille on vaikea tehdä maalia tällä hetkellä.”

Päävalmentaja Joni Saastamoinen oli iloinen voitosta, mutta korosti, että peli ei ole vielä valmista:

“Todella tärkeä voitto, jätkät pelasivat täydellä sydämellä. Oltaisiin voitu tehdä peli aika paljon helpommaksi, mutta käy se noinkin. Peli ei ole valmista, syöttöpelaamista ja murtautumista pitää vielä hioa. Puolustaminen on kuitenki se kaiken perusta, ja siinä onnistuimme jälleen. Toki Eemeli pelasti meidät pari kertaa, mutta puolustaminen oli hyvää muutoin. Henkisesti iso voitto, ja tästä on hyvä rakentaa kohti seuraavaa kotipeliä” Lelu tiivistää.

Edarin seuraava ottelu pelataan kotona 3.5 perjantaina GrIFK U23 vastaan. Keli näyttäisi olevan kohdallaan, joten kaikki kannustamaan edari kauden ensimmäiseen kotivoittoon.

Tulos:

VJS/2 - NuPS 0–2 (0–0)

Maalit:

55’ 0–1 (Niko Vuorela)

90+1 0–2 (Jabie Sonko)