4.5.2024 10:34
M1 Edustus

NuPS - GrIFK U23: Vaiherikas ottelu päättyi pistejakoon 2–2

NuPS lähti hakemaan kauden 2024 ensimmäistä kotivoittoa perjantaina Ojamart areenalla GrIFK U23 vastaan. Dramaattisten ja vaiherikkaiden tilanteiden jälkeen joukkueet tasasivat pisteet lukemin 2–2 (1–2). Ottelu pelattiin idyllisissä olosuhteissa verrattuna kauden ensimmäiseen kotiotteluun.

NuPSille ottelun alku oli hankala, ja se näkyi myös tulostaululla. Ilman voittoa Nummelaan saapunut GrIFK tuli todella kovaa alkuun ja vierailijoiden ensimmäinen maali tuli 10’ peliminuutilla. Granin Roope Kähärä riisti pallon kotijoukkueen boksin lähellä ja viimeisteli pallon oikeaan alakulmaan. Vierailijoiden vastahyökkäykset olivat myrkkyä, jonka seurauksena Grani pääsi yrittämään maalia pilkulta, mutta Kähärä ei saanut ottelun toista maalia vetäen ylärimaan. Vierailijoiden 0–2 maali oli kuitenkin väistämätön, joka tuli 16’ peliminuutilla, kun hyvän sommitelman jälkeen Onni Hannuksela tuplasi johdon. NuPS ryhdistäytyi saaden itse rangaistuspotkun 22’ peliminuutilla, kun NuPSin Oliver Helttunen kaadettiin boksissa. Pallon taakse asteli tuttuun tyyliin Niko Vuorela, joka viimeisteli pallon varmasti maaliin. Tämän jälkeen Granin maali roikkui ilmassa, mutta taukoa lähdettiin viettämään 1–2 tilanteessa.

Toinen puoliaika olikin sitten kotijoukkueen vyörytystä. Hyökkäyksiä luonut NuPS ei päässyt tälläkään kertaa tarpeeksi hyville maalipaikoille, kunnes koitti peliminuutti 86’. Vuorela kääntyi keskialueella ja pelasi seinän Tomi Kosken kanssa. Vuorela pääsi boksiin ja viimeisteli pallon vastustamattomasti maaliin. Vierailijoiden selkäranka katkesi tasoituksen jälkeen, mutta NuPSin kannalta tasoitus tuli liian myöhään. Loppuvihellys pelasti Granin, ja ottelu päättyi tasatulokseen 2–2.

Kahden maalin mies ja parhaan pelaajan palkinnon voittanut Niko Vuorela oli iloinen joukkueen taistelutahdosta, mutta harmitteli surkeaa alkua:

“Harmittaa. Hienosti taisteltiin, mutta jos annetaan kaverille kaksi helppoa maalia ekaan varttiin, niin matseja on aika vaikea voittaa. Hienosti tultiin kuitenkin tasoihin, eikä luovutettu missään kohtaan. Jatkossa pelien alkuun pitää panostaa, jos haluamme täyden pistepotin” kertoo Vuorela.

Päävalmentaja Joni Saastamoinen oli tyytyväinen piisteeseen surkean alun jälkeen:

“Aloitettiin huonosti. Kavennuksen jälkeen vaihdettiin puolustamistapaa toiselle jaksolle. Pelin virtaus kääntyi meille ja onneksi tasoitettiin lopussa. "Gongi" pelasti ehkä kaverin, pidemmässä juoksussa oltais voitu voittaa. Tyytyväinen kuitenkin tuohon pisteeseen” Lelu tiivistää.

NuPSin seuraava ottelu on vieraissa Espoonlahdessa EPS/Reserviä vastaan tulevana lauantaina. Seuraava kotiottelu on 24.5 FC Kirkkonummea vastaan.

Tulos:

NuPS - GrIFK U23 2–2 (1–2)

Maalit:

10’ 0–1 (Roope Kähärä)

16’ 0–2 (Onni Hannuksela)

22’ 1–2 (Niko Vuorela) rp

86’ 2–2 (Niko Vuorela)