12.5.2024 12:21
M1 Edustus

NuPSille jälleen tasapeli

Edustus pelasi lauantaina kauden neljännen ottelun. Espoonlahdessa vastassa oli EPS/Reservi. Voittoa tavoitellut NuPS joutui jälleen tyytymään tasapeliin, kun joukkueet päätyivät 2–2 (1–1) lukuihin. EPS oli vahva pallon kanssa, eikä NuPS pystynyt vastaamaan siihen. Vierasjoukkueen periksiantamattomuus piti pelin kuitenkin tasaisena läpi ottelun.

Matsin ensimmäisestä maalista vastasi EPS 28’ peliminuutilla. Hyvän kombinaation jälkeen pallo pelattiin takaviistoon ja EPSin Patrick Jääsvuo viimeisteli pallon maaliin. Tasoitusta ei tarvnnut kuitenkaan kauaa odotella, sillä se tuli vain neljä minuuttia kotjoukkueen osuman jälkeen. Pallo pelattiin laitaan Viljami Kajeniemelle, jonka puolittainen laukaus kimposi tutulle miehelle Niko Vuorelalle, ja maali oli taattu. Puoliajalle lähdettiin lukemissa 1–1.

Toiselle jaksolle NuPS yritti ottaa peliä ja palloa haltuun, mutta pallollinen pelaaminen ei ottanut onnistuakseen. Sen sijaan EPS läheni maalintekoa ja se onnistui 73’ peliminuutilla. EPS hyödynsi NuPSin kenttätasapainon horjumisen ja pelasi Mascuud Hassanin läpi. Hän nosti pallon maaliin voimattoman Mico Rehnströmin. Ottelu sai kuitenkin erikoisen käänteen, kun maalintekijä Hassan hölmöili itselleen suoran ulosajon 78’ minuutilla käsirysyn päätteeksi. Siitä alkoi NuPSin rynnistys kohti pisteitä. Tasoitus tuli ajassa 89’. Jälleen Kajeniemi löydettiin laidalta, jonka millimetrin tarkka keskitys löysi jälleen Vuorelan, joka ei tunnetusti näistä paikoista erehdy. Maalipaikkoja oli vielä tasoituksen jälkeenkin, mutta voittomaalia ei hyvistä paikoista saatu tehtyä, ja ottelu päättyi tasapeliin 2–2.

NuPSin päävalmentaja Joni Saastamoinen oli tyytyväinen periksiantamattomaan asenteeseen, mutta korosti pallollisen pelaamisen heikkoutta:

“Suurin positiivinen juttu on se, että emme suostu häviämään. Se tuo pitkässä sarjassa paljon iloa. Pallollinen peli ei onnistunut tänään, siihen pitää panostaa jatkossa. Moni pelaaja esiintyi edukseen, eikä muutenkaan voi moittia heitä. Vastustaja oli hyvä ja ansaitsi olla pisteillä. Toki kun pelaat ylivoimalla, niin haluat voittaa, mutta futis on välillä tätä. Seuraava ottelu tulee nopeasti, joten suunta on eteenpäin.”

NuPS pelaa jo tulevana keskiviikkona EIF/Akademin vieraana Tammisaaressa. Vastassa on sarjan ennakkosuosikki, joten hyvä suoritus vaaditaa, jotta ryöstoretki olisi realismia.

Tulos:

EPS/Reservi - NuPS 2–2 (1–1)

Maalit:

24’ 1–0 (Patrick Jääsvuo)

28’ 1–1 (Niko Vuorela)

73’ 2–1 (Mascuud Hassan)

89’ 2–2 (Niko Vuorela)