16.5.2024 16:56
M1 Edustus

NuPSille tiukka vierastappio EIF/Akademin vieraana

Kauden viides kamppailu pelattiin erinomaisessa säässä Tammisaaressa EIF/Akademin vieraana. NuPS joutui vaiherikkaiden käänteiden jälkeen kärsimään tappion, kun kotijoukkue nappasi 2–1(1–0) voiton. EIF/Akademi oli varustautunut muutamalla EIF:n Veikkausliigaringin pelaajalla, joilta löytyy myös pelejä tältä kaudelta. Se näkyi varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, kun EIF otti pelin haltuunsa, ja NuPS puolusti tiiviisti. Ottelu oli vauhdikas, josta ei tunnetta puuttunut, jonka seurauksena moni pelaaja katseli varoitusta.

Ensimmäisen jakson ainoasta osumasta vastasi kotijoukkue. EIF:n Tobias Fagerström riisti pallon NuPS puolustukselta ja pisti pallon maaliin, kun pelikellossa oli 25’ minuuttia. EIF oli selkeästi ensimmäisellä puoliajalla vahvempi, ja puoliajalle lähdettiin oikeutetussa 1–0 tilanteessa.

Toinen jakso oli vierasjoukkueelta parempaa tekemistä. Vaihdot tekivät ison vaikutuksen tuomalla energiaa ja variaatiota. Tasainen ottelu sai tarvitsemansa tasoituksen, joka tuli 83’ peliminuutilla. Tilanteenvaihdon jälkeen pallo pelattiin laidalle, josta keskitys löysi vaihdosta sisään tulleen Akusti Kukkosen, joka ehti palloon ennen EIF-veskaria pistäen pallon maaliin. Kyseessä oli Kukkosen ensimmäinen maali Kolmosessa. Valitettavasti vieraiden tasoitus ei riittänyt pisteisiin, kun 90+5 minuutilla EIF:lle tuomittiin rangaistuspotku. Castor Westerholm asteli pallon taakse, ja viimeisteli loppulukemiksi 2–1.

NuPSin vastuuvalmentajan tehtävissä toiminut Jan Nyberg kertoi tappion harmittavan hienon taistelun jälkeen:

“Harmittava tulos. Hyvä Kolmosen peli, mistä ei tunnetta puuttunut, yhdeksän varoitusta ja yksi punainen kertoo sen. EIF oli hyvä ryhmä, varsinkin noilla Veikkausliigaavuilla, mutta pystyttiin hyvin haastamaan, ja ehkä tasuri olisi ollut oikeutettu tulos. Molemmat puolusti tiiviisti, pienten marginaalien peli kaiken kaikkiaan.”

Jan Nyberg toimi vastuuvalmentajana EIF/Akademi-ottelussa. Kuva: Tatu Laukkanen

NuPSin seuraava ottelu pelataan perjanataina 24.5 Ojamart Areenalla kello 18:00. Vastaan asettuu tuttu vastus FC Kirkkonummi.

Tulos:

EIF/Akademi - NuPS 2–1 (1–0)

Maalit:

25’ 1–0 (Tobias Fagerström)

83’ 1–1 (Akusti Kukkonen)

90+5’ 2–1 (Castor Westerholm) rp