26.5.2024 12:12
M1 Edustus

NuPS otti vakuuttavan kotivoiton FC Kirkkonummesta luvuin 4-0

NuPS otti perjantaina vihdoin kauden ensimmäisen kotivoiton, kun FC Kirkkonummi kaatui selkein lukemin 4–0(1–0). Tasoero näkyi ottelun alusta asti, kun NuPS otti pelivälineen haltuunsa kirkkonummelaisten puolustaessa. NuPS sääteli pelin tempoa, ja pystyi kuumassa kelissä lepäämään pallon kanssa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika tarjosi yhden osuman 30’ peliminuutilla. Kotijoukkueen keskikenttäpelaaja Johannes Korhonen laukoi kaukaa osuen ylärimaan. Pallo tippui boksiin, josta se kimposi vierailijoiden rysään oman pelaajan kautta. Maali merkittiin ensin kovasti maalia tuulettaneelle Oliver Helttuselle, mutta loppujen lopuksi se merkittiin selvästi omaksi maaliksi. NuPS hallitsi ensimmäistä jaksoa, mutta lisäosumia ei ensimmäisellä jaksolla nähty.

Toinen puoliaika jatkui samalla tavalla kuin ensimmäinen. NuPS hallitsi peliä, ja sai vihdoin onnistumisia maalien muodossa. 58’ minuutilla NuPS siirtyi 2–0 johtoon kulmapotkusta, kun Niko Vuorelan unelmapallo löysi Lenni Immosen, jolla oli helppo työ viimeistellä. 3–0 osuma tuli 71’ minuutilla. Vuorela pääsi virittämään boksin ulkopuolelta laukauksen, joka kuitenkin torjuttiin. Torjunnan jälkeen NuPSin Akusti Kukkonen oli irtopallolla ja pisti pallon maaliin. Maali tiesti Kukkoselle toista onnistumista perättäiseen peliin. Loppusilauksen tulostaululle viimeisteli ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Joel Långström 78’ minuutilla. Nuorukainen pelasi seinän Kukkosen kanssa, ja pienten kynäilyjen jälkeen Långström laukoi pallon maaliin. Loppu oli enemmän tai vähemmän pelailua. Loppulukemat 4–0, joka tiesi kauden ensimmäistä kotivoittoa!

Nummelan AG:n jakama “Ottelun tähti”-palkinnon nappasi hyvän ottelun keskikentällä pelannut Joel Långström. “Vinski” oli tyytyväinen voittoon ja joukkueen esitykseen:

“Todella hyvältä tuntuu voittaa kotiyleisön edessä, varsinkin kun porukka oli löytänyt katsomoon! Pelistä jäi onnistunut fiilis. Koko joukkueen peli toimi alusta asti läpi koko ottelun. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan otteluun” Långström kommentoi.

Hienon voiton jälkeen huonoilta uutisilta ei valitettavasti vältytty. NuPS koki ottelussa muutaman loukkaantumisen, joista Joona Strömbergin polvivamma voi tietää kauden päätöstä. “Ahma” kerkesi pelata vain kaksi ottelua. Todella harmittava loukkaantuminen, sillä Strömberg on joukkueen tärkeimpiä hyökkääjiä.

Päävalmentaja Joni Saastamoinen oli kommentoi loukkaantumisia ja kehui joukkueen esitystä:

“Harmittava kausi on ollut loukkaantumisten suhteen. Ensimmäistä kertaa melkein ihannelappu kasassa matsiin, mutta Ahman loukkaantuminen oli todella ikävä takaisku. Hänestä tiedetään myöhemmin pystyykö kaudella pelaamaan. Pelistä olin tyytyväinen, varmaan ehjin esitys tällä kaudella. Vastustajan pelityyli oli arvattavissa, eikä meillä ollut mitään hätää. Hyviä onnistumisia maalintekijöiden muodossa, etenkin Akusti Kukkonen on noussut hyvään rooliin. Myös nuori maalivahti Mico Rehnström pelasi ekan nollapelin, propsit nuorukaiselle! Jatketaan samaan malliin, niin sitä myöten itseluottamus kasvaa ja tulosta tulee.”

Tulos:

NuPS - FC Kirkkonummi 4–0 (1–0)

Maalit:

30’ 1–0 (oma maali)

58’ 2–0 (Lenni Immonen)

71’ 3–0 (Akusti Kukkonen)

78’ 4–0 (Joel Långström)