14.6.2024 13:20
M1 Edustus

NuPSille toinen voitto putkeen PPJ/Ruoholahden vieraana

Edustus otti ensimmäistä kertaa tällä kaudella peräkkäisen voiton, kun Jätkäsaaren tekonurmella kotijoukkue PPJ/Ruoholahti kaatui lukemin 0–2(0–1). Ensimmäisen puoliajan alku antoi osviittaa siitä, että NuPSille ei tulisi maailman helpoin iltapuhde. Ottelun edetessä ote kuitenkin siirtyi yhä enemmän vierasjoukkueen haltuun, ja toisella jaksolla kentällä oli vain yksi joukkue. Se vaati kuitenkin kovan työn, jonka seurauksena PPJ oli täysi vastaantulija.

Ensimmäinen jakson alku oli nimenomaan PPJ:n hallinnassa. NuPS puolusti kuitenkin hyvin, eikä kotijoukkue päässyt laadukkaille maalipaikoille. NuPS alkoi saada otetta puoliajan edetessä ja ensimmäinen maali nähtiin 43’ peliminuutin kohdalla. Tuttu mies Niko Vuorela käytti pelisilmäänsä boksissa, ja pienten töytäisyjen ja harhautusten jälkeen hän pääsi viimeistelemään pallon PPJ-maalin oikeaan alakulmaan. Puoliajalle lähdettiin NUPSin 0–1 johdossa.

Toiselle jaksolle NuPS jatkoi siitä mihin jäi, eikä PPJ ei pystynyt vastaamaan siihen. Maalipaikkoja sateli vierasjoukkueelle, mutta ei onnistunut viimeistelemään niistä. Vuorela otti kuitenkin joukkueensa reppuselkään viimeistemällä illan toisensa 73’ minuutin kohdalla, kun Tino Olinin läpisyöttö osui kohdalleen. Vuorela ohitti maalivahdin ja sinetöi ottelun. NuPS puolusti loppuun asti huolellisesti, eikä luopunut nollapelistä. Ottelu päättyi 0–2, ja se tiesi toista voittoa putkeen!

Ottelussa tuttuun tyyliin kahdesti maalannut NuPSin Niko Vuorela oli huojentunut kolmesta pisteestä:

“Hyvä voitto, vastustaja oli alussa parempi ja oltiin vähän alakynnessä. Hyvin kuitenkin porukalla keskusteltiin, miten heitä vastaan prässätään. Sitten kun saatiin se toimimaan, niin meillä ei ollut isompaa hätää. Tärkeä voitto, nyt pari viikkoa huilia ja treeniä” Niko kiteyttää.

Päävalmentaja Joni Saastamoinen oli tyytyväinen joukkueen puolustamiseen:

“Kenttätapahtumiin nähden ansaittu voitto. Puolustuksellisesti varmasti yksi parhaita pelejä oman valmennuksen aikana! Jokainen pelaaja pelasi lähes kiitettävän ottelun, ja jokaisesta voisi sanoa monta positiivista asiaa, mutta jos täytyy nostaa muutama kundi: Pili, joka on tuonut rauhallisuuden ja rytmin hyökkäämiseemme, kahden maalin mies Niko Vuorela ja laidalla pelannut Urho Niskanen joka on esiintynyt kahdessa edellisessä ottelussa erinomaisesti. Myös keskikentällä valtavan työmäärän tehnyt kapteeni Jyri Niskanen oli varmaan kentän paras pelaaja lukuisine pallonriistoineen ja syötönkatkoineen! Oikeaan suuntaan ollaan menossa, peli kehittyy jatkuvasti ja toisteisuus pelissämme näkyy.”

Maalit:

43’ 0–1 (Niko Vuorela)

73’ 0–2 (Niko Vuorela)