29.6.2024 16:13
M1 Edustus

Pistejako Matinkylässä - “Ei ole helppo paikka hakea pisteitä”


Edustus pelasi kauden neljännen tasapelin perjantaina Matinkylässä EsPan vieraana. Tasainen kamppailu päättyi 1-1(1-1) lukemiin. Kumpikaan joukkue ei laadukkailla maalipaikoilla mässäillyt, sillä he eivät onnistuneet viimeisellä kolmanneksella. Peliä olisi voinut kuvailla “keskialueen miekkailuksi”. Matsi sisälsi kaksi erilaista puoliaikaa: ensimmäisellä jaksolla NuPS vetäytyi enemmän matalammassa blokissa, kun taas toisella se oli aktiivisempi. 

Ottelun maalit syntyivät ensimmäisellä puoliajalla. Pelikellossa aika näytti 20’ kun vierasjoukkue NuPS siirtyi 0–1 johtoon. Riiston jälkeen pallo pelattiin Niko Vuorelalle, jonka laukaus boksissa yllätti EsPa-vahdin ottaen älyttömän kierteen kentästä lipuen maaliin onnekkaasti. NuPS ei pysynyt kauaa johtoasemassa, kun EsPan Eetu Lehtisen unelmalaukaus upposi komeasti maalin 25 metrin etäisyydeltä. 

Toiselle puoliajalle NuPS teki muutoksia peliinsä ja otti peliä enemmän haltuunsa. Hyville maalipaikoille joukkue ei kuitenkaan päässyt lupaavista yrityksistä huolimatta. EsPa sai myös muutamia yrityksiä, mutta NuPS puolustus ja maalivahti Valtteri Kuusisto venyivät huippupelastuksiin. Ottelun hyvin viheltänyt erotuomari Emil Kohvakka vihelsi loppulukemiksi 1–1.

NuPSin puolustuksessa hienosti uurastanut Lenni Immonen oli tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen hyvää vastustajaa vastaan:

“Piste tyydyttää. Mitään ei saatu ilmaiseksi. Taistelimme uhrautuvasti, vaikka monella pelaajalla alkoi todenteolla kramppaamaan. Paikkoja oli aika vähän, joten ihan ansaittu tasuri, EsPa on aina vaikea Matinkylässä” Lenni hehkuttaa.

NuPSin päävalmentaja Joni Saastamoinen oli Immosen tapaan tyytyväinen tulokseen:

“Tyytyväinen pisteeseen ja se oli mielestäni oikeutettu tulos pelin kuvaan nähden. EsPa oli odotettua passiivisempi, siksi lähdimme puolustamaan matalammalta ja iskemään vastaan. Toiselle puoliajalle muutettiin muotoa tutummaksi ja saimmekin pari paikkaa, joista ei valitettavasti pystytty viimeistelemään. Jätkille iso arvostus, oli hieno nähdä jälleen hyvä taisteluilme! Moni pelaaja oli erilaisella pelipaikalla poissaolojen takia, mutta kaikki suoriutuivat mainiosti. EsPa on aina kova Matinkylässä, sitä pitää kunnioittaa. Tästä hyvät asiat mukaan ja kohti kevätkauden viimeistä peliä!” 

Kevätkauden viimeinen ottelu pelataan 5.7 perjantaina kello 18:00 Kuoppanummen nurmella. Vastaan asettuu sarjakärki Toukolan Teräs, jossa pelaa vanhoja tuttuja Nupsilaisia. Toivotamme kaikki tervetulleeksi kannustamaan edustus voittoon kevätkauden viimeisessä ottelussa!


Tulos:

EsPa - NuPS 1–1 (1–1)

 Maalit:

20’ 0–1 (Niko Vuorela)

28’ 1–1 (Eetu Lehtinen)

Kokoonpano:

#1 Valtteri Kuusisto (MV)

#2 Tino Olin (46’ #11 Niklas Pilviö)

#3 Jesse Pihlajaniemi (46’ #7 Viljami Kajeniemi)

#8 Johannes Korhonen

#9 Oliver Helttunen

#10 Niko Vuorela 

#16 Lenni Immonen 

#17 Niklas Laakso (84’ #23 Aleksi Vierimaa)

#20 Jyri Niskanen © 

#25 Tomi Koski

#31 Urho Niskanen (70’ #24 Akusti Kukkonen)

Vaihdossa:

#12 Mico Rehnström (MV)

#27 Leevi Laurikainen

#30 Pyry Schutschkoff



Erkka Tuomisto, NuPS Edustus Media