6.7.2024 22:44
M1 Edustus

NuPS ylsi komeaan voittoon sarjakärkeä vastaan - kevätkausi päätökseen


Nummelan Palloseuran miesten edustusjoukkue päätti kevätkautensa komeasti! Kuoppanummen hyväkuntoisella nurmella kaatui sarjakärki Toukolan Teräs 3–0(0–0) lukemin. Ottelu oli odotetun tasainen eikä kumpikaan ottanut suuria riskejä. Toisella jaksolla tiloja rupesi aukeamaan varsinkin ToTen kenttäpuoliskolla. Kotijoukkueen loppuun asti pelaaminen sekä onnistuneet vaihdot tuottivat tulosta.

Ottelun maalit syntyivät toisen puoliajan viimeisillä minuuteilla. Vaihdosta sisään tullut Tino Olin syötti toisen vaihtomiehen Viljami Kajeniemen läpi. ToTen puolustaja Joakim Julie joutui rikkomaan, jonka seurauksena pallo vietiin pilkulle. Lopputulosta ei tarvinnut veikata kun NuPSin maalitykki Niko Vuorela painoi pallon varmasti maaliin 84’ peliminuutilla. Toista maalia ei tarvinnut kauaa odottaa, sillä vain kahta minuuttia myöhemmin Kajeniemi syötti Vuorelalle avopaikan, jonka ToTen maalivahti torjui. Kimmoke tuli suoraan 17-vuotiaalle Kajeniemelle, joka viimeisteli uransa ensimmäisen maalin edustuksen paidassa! 

Meno ei päättynyt tähän. Kajenemi oli päättänyt, että minä olen tämän päivän suurin stara. 88’ minuutin kohdalla hän karkasi läpiajoon ja viimeisteli kylmän viileästi pallon maaliin iskien viimeisen naulan Teräksen arkkuun! Ottelu päättyi NuPSin riemukkaaseen 3–0 voittoon! Yleisö oli silmin nähden mielissään kotijoukkueen esityksestä, ja se näkyi joukkueen kiittäessä kotiyleisöä. 

Ottelun hahmoksi noussut ja Nummelan AG:n “Ottelun tähti”-palkinnolla palkittu Viljami Kajeniemi oli haltioissaan kahdesta maalista ja komeasta voitosta:

“Todella huikeat fiilikset! Koko päivän mulla oli sellainen kutina, että maalaan tänään. Siinä kohtaa kun oli 20 minuuttia peliä jäljellä ja mut laitettiin kentälle niin halusin näyttää. Tänään onnistui, pakko myöntää. Tästä on hyvä lähteä viettämään taukoa!” 

NuPSin päävalmentaja Joni Saastamoinen oli iloinen voitosta, mutta ei ollut yllättynyt lopputuloksesta:

“Vaikka sarjakärki oli vastassa, niin silti lopputulos ei yllätä. Oltiin alusta asti pelin päällä. Tiedettiin miten kaveri pelaa ja hyödynnettiin sitä tietoa loistavasti. Pystyimme murtautumaan monelta eri kaistalta. Ansaitut maalit loppuun ja kolme pistettä taskuun, mikäs sen parempaa.”

“Kevätkausi oli meille haastava varsinkin alkuun. Kaikki peilautuu vaikeaan harjoituskauden, ja se jatkui kauden alkuun. Maaleja oli vaikea tehdä. Edelleen ollaan sarjan paras joukkue puolustamaan, jonka päälle on helppo rakentaa. Kone alkoi pikkuhiljaa lämpiämään ja formi on hyvä viimeisestä peleistä. Kouluarvosana 8 keväästä ottaen huomioon kaikki seikat. Syksyllä on taas 33 pistettä tarjolla, enkä epäile yhtään etteikö voida napata kaikkia, mutta se vaatii paljon töitä. Kiitos kaikille kevätkaudesta ja nähdään syksyllä!” Saastamoinen kuvailee mennyttä kevätkautta. 

NuPSin kevätkausi päättyi tähän ja sarjasijoitus on tällä hetkellä 4. Alkukausi tarjosi paljon moneen suuntaan. Käyrä on kuitenkin ylöspäin, ja joukkue todisti Terästä vastaan, että kaikkien vastustajien tulee olla syksyllä varuillaan. Syyskausi jatkuu 26.7 LJS:n vieraana. Seuraava kotiottelu on 2.8 VJS/2 vastaan. Kiitos kaikille keväästä, nähdään syksyllä!


Tulos:

NuPS - ToTe 3–0 (0–0)

 Maalit:

84’ 1–0 (Niko Vuorela) rp

86’ 2–0 (Viljami Kajeniemi)

88’ 3–0 (Viljami Kajeniemi)

Kokoonpano:

#1 Valtteri Kuusisto (MV)

#4 Jabie Sonko

#8 Johannes Korhonen

#10 Niko Vuorela (90+2’ #30 Pyry Schutschkoff)

#11 Niklas Pilviö (67’ #7 Viljami Kajeniemi)

#16 Lenni Immonen 

#17 Niklas Laakso (68’ #2 Tino Olin)

#20 Jyri Niskanen © (90+2’ #24 Akusti Kukkonen)

#21 Joel Långström

#25 Tomi Koski

#31 Urho Niskanen 

Vaihdossa:

#12 Mico Rehnström (MV)

#14 Elias Hämäläinen

#32 Lari Lehikoinen


Erkka Tuomisto, NuPS Edustus Media